psy

CBT  אינטגרטיבי- קרוב חוויה וממוקד רגש.

לפרטים:  צור קשר

מייל: cbt.integrative@gmail.com

מטרת התוכנית

תוכנית ההכשרה נולדה מתוך הרצון לחבר ולהנגיש את העולם הקוגניטיבי-התנהגותי למטפלים אשר עוסקים בפסיכותרפיה. מטרת התוכנית לחשוף את הלומדים באופן הדרגתי למורכבות ולעושר הקיים בתוך השדה הקוגניטיבי-התנהגותי ולאפשרויות העבודה בגישה זו עם קהל מטופלים רב גוני. המיקוד בתוכנית הוא בלימוד מעמיק ומעשי של עקרונות הגישה, בשיטות התערבות מעודכנות ורלוונטיות וביישומן בתרגול בכיתה ועם מטופלים. נתמקד הן בהמשגות התאורטיות והן בהתערבות הטיפולית הכוללת נוכחות אקטיבית, מעשית ומעודדת שינוי של המטפל בחדר הטיפולים.

הייחוד של התוכנית

התוכנית מוכרת באיט"ה במתכונת חד-שנתית (תוכנית בסיסית), דו-שנתית ותלת-שנתית. הלימוד מתבצע בקבוצה קטנה. דגש רב יינתן על תרגול ויישום הגישה באופן אינטגרטיבי, גמיש, המותאם למטופל הספציפי, לקשר הטיפולי ולשלב הטיפולי. התוכנית מבססת חשיבה אינטגרטיבית בין גישות טיפול שונות.

התוכנית בחיפה:

שנה א' מתמקדת בגישה הקוגניטיבית התנהגותית (גל ראשון ושני) והיישום שלה בטיפול באנשים הסובלים מהפרעות חרדה, מצב רוח וOCD. שנה ב' טיפול מקדם אינטגרציה במבוגרים – מיקוד באינטגרציה בין ה CBT לגישות ושפות טיפול נוספות, בין הגישות: גישות הגל ה-3 ב CBT (סכמה תרפיה, ACT, DBT), הגישה ההתייחסותית בטיפול הקוגניטיבי התנהגותי ועוד. שנה ג' הינה שנה המורכבת מקורסי בחירה.

התוכנית בעמק יזרעאל:

תוכנית המתמקדת בטיפול בילדים, נוער והדרכת הורים. שנה א- מיקוד בגל הראשון והשני והיישום עם ילדים ונוער הסובלים מהפרעות חרדה והפרעות מצב רוח. שנה ב- חשיבה מקדמת אינטגרציה- גל שלישי, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, מיומנויות חברתיות, הדרכות הורים ועוד.

התוכנית באונליין:

תוכנית לימודים המותאמת ללמידה באונליין. ניתן לצפות בהרצאות בזמן שנח לך. יחד עם זאת, יש להשתבץ לקבוצה הנפגשת אחת לשבוע (אונליין) במשך שעה וחצי לצורך מענה על שאלות, תרגול ויישום הגישה.

המרצים המלמדים בתוכנית הינם אנשי טיפול והוראה מהשורה הראשונה בארץ. צוות המרצים מגוון ורובם בעלי ידע מעשי ותאורטי גם בטיפול דינמי, ענין המאפשר העמקה ועושר בהתבוננות ובלמידה.

הלימוד, שנערך בקבוצה קטנה מאפשר תרגול רב, ממוקד חוויה והתאמה לקצב הקבוצה ברכישת הכלי הטיפולי. המפגשים מורכבים מלימוד של רקע תאורטי, תרגול מעשי בין חברי הקבוצה ובסמסטר ב' והילך משולבת גם הדרכה לימודית במתכונת קבוצתית.

התלמידים יקבלו את כל חומר הקריאה המומלץ, מאמרים ופרקי קריאה נוספים, שאלונים וחומר עזר למטופל.

CBT קהילתי

מטפלים המסיימים שנה א' בתוכנית הלימוד וממשיכים לשנה ב', יכולים להצטרף לפרוייקט CBT קהילתי כמטפלים. מדובר בפרוייקט המפנה מטופלים לקליניקות של ההתלמידים.

מבנה התוכנית

הלימודים בהיקף של 5 שעות אקדמיות בשבוע, דרישות התוכנית כוללות נוכחות מלאה, משימות בית וקבלת הדרכה. התלמידים אשר יחליטו לסיים את לימודיהם לאחר שנה אחת יצטרכו לטפל לפחות ב- 4 מטופלים ולקבל עבורם לפחות 25 שעות הדרכה (פרטני ו/או קבוצתי). אלה שיבחרו להמשיך לשנה השניה יצטרכו לטפל לפחות ב- 8 מטופלים ולקבל עבורם לפחות 50 שעות הדרכה. כמו כן, יש להגיש בסוף הלימודים עבודת סיכום- הצגת מקרה של אחד הטיפולים. כל אלה על מנת לעמוד בדרישות של איט"ה. אלה שיבחרו להמשיך לתכנית התלת שנתית, יצטרכו לסיים לפחות 150 שעות לימוד בקורסי בחירה או שנה ב' נוספת.

עפ"י דרישות איט"ה התוכנית הדו-שנתית כוללת 450 שעות הכוללות:

• 250 שעות לימוד פרונטלי
  • 200 שעות לימוד מיומנויות המתחלקות באופן הבא: התנסות בכלים טיפוליים ולימוד מיומנויות (85 שעות), משימות בית (65 שעות) והדרכה אישית או קבוצתית (50 שעות) שאותן יש לרכוש בנפרד.

מיקום וזמנים

חיפה

שנת הלימודים הבאה תפתח באוקטובר 2023.
הלימודים הם חד שבועיים בימי רביעי / חמישי בבוקר בבית הכט שבמרכז הכרמל, שדרות הנשיא 142, חיפה.
שעות הלימוד בין 9:00-13:30 .

מכללת עמק יזרעאל

הלימודים בימי שלישי החל מאוקטובר 2023, בין השעות 9:00-13:30.

מסלול אונליין בשיתוף לימוד קרוב

הלימודים מתקיימים בימי חמישי בבוקר  9:00-12:15. ובנוסף מתקיימת קבוצה תרגול קטנה בימי שלישי/רביעי/חמישי בוקר וערב לבחירה. התכנית מתחילה בנובמבר 2023. ניתן לצפות בהקלטות השיעור בזמן שנח לך.

הדרכה

לתלמידים יוצעו מדריכים מאזור מגוריהם המוכרים ע"י איט"ה. תאום הזמנים, הנושאים הכספיים וארגון קבוצת ההדרכה יעשו ע"י התלמידים עצמם.

תעודת גמר

תעודת סיום הלימודים מטעם החוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה ואיט"ה, תינתן לתלמיד אשר סיים את כל חובותיו הכוללות: נוכחות מלאה (100%), הגשת שיעורי בית, הגשת עבודת סיום, ועמידה בדרישות הקליניות (הדרכה ומספר מטופלים: תכנית חד שנתית: 4 מטופלים + 25 שעות הדרכה. תכנית דו-שנתית: 8 מטופלים  + 50 שעות הדרכה)

מומחיות וחברות באיט"ה

כדי להתקבל לאיט"ה כמטפל מומחה ב-CBT יש לעמוד בקריטריונים שאיט"ה מגדירה, ביניהם השלמה של 50 שעות הדרכה נוספות לכדי 100 שעות הדרכה, שנעשו אצל מינימום שני מדריכים מוכרים באיט"ה. למעוניינים להתקבל כחברים באיט"ה נדרש לעיין בתקנון המתפרסם באתר www.itacbt.co.il