החוג לפסיכולוגיה

לוגו אוניברסיטת חיפה

לשיחה עם יועץ לימודים: 1-800-300-032

החוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה מכשיר דורות חדשים של פסיכולוגים צעירים דרך הקניית ידע תיאורטי נרחב כמו גם מיומנויות וכלים מעשיים על מנת להמשיך ולקדם את המחקר בתחומי הפסיכולוגיה השונים ויישומו בשטח. חברי הסגל מעורבים בפעילויות מדעיות אשר מטרתן הרחבת הידע בפסיכולוגיה על ידי חיבור מעבר לתחומים שונים ועם גישות ושיטות מחקריות מגוונות.

החוג לפסיכולוגיה הוקם בשנת 1968 כחוג לתואר ראשון. בשנת 1974 נחנך המסלול לתואר שני. תחילה, חולק המסלול לארבע תכניות (מחקרית ושלוש תכניות יישומיות – קלינית, חינוכית ותעסוקתית). תואר הדוקטור הראשון הוענק בשנת 1984.

התואר הראשון – מספק השכלה כללית בפסיכולוגיה, עם דגש על הכשרה מחקרית, הן בקורסים והן במעבדות ונגיעות יישומיות דרך קורס בהתנסות בשדה ו"תוכנית המתמחים". בתואר הראשון ישנם שני מסלולים – חד-חוגי ודו-חוגי (משולבים עם משפטים, ביולוגיה ופילוסופיה דרך תוכנית "פסיפס"). החוג מחויב לספק הוראה מצוינת לתלמידים בתואר הראשון ובתארים המתקדמים. הצגה ודיון בשיטות מחקר, מודלים תיאורטיים וממצאים חשובים בתת תחומי הפסיכולוגיה (התפתחותי, קליני, חקר מוח, קוגנטיבי, חברתי, נוירופסיכולוגי, התנהגותי) נעשים בכל רמות ההכשרה.

מטרה מרכזית של החוג היא להכשיר את הדור החדש של חוקרים ושל פסיכולוגים מקצועיים. הדבר נעשה בעזרת לימודי המ.א, המשלבים לימודים תיאורטיים עם פרקטיקום והדרכות. כל התלמידים בתכניות המ.א. השונות בחוג נדרשים לערוך מחקר לתזה. אנו מצפים מבוגרי לימודי המ.א. בחוג לפתח מומחיות בתחומם ולרכוש את הבסיס הנדרש על מנת להיות חוקר עצמאי או פסיכולוג.

הלימודים המתקדמים בתואר השני והשלישי מתקיימים בשתי מסגרות:
(1) מסגרת הפסיכולוגיה המחקרית: תואר שני: פסיכולוגיה התפתחותית (תוכנית מחקרית-יישומית); מוח ופסיכופתולוגיה;  פסיכולוגיה חברתית קוגניציה, מוח והתנהגות. (2) מסגרת הפסיכולוגיה הקלינית-מדעית. תואר שני: פסיכולוגיה קלינית ונוירופסיכולוגיה קלינית (עם שני מוקדי התמחות: פסיכולוגיה קלינית של טווח החיים ופסיכולוגיה קלינית של הילד). בכל אחד מהתחומים הללו קיים אף מסלול ישיר לדוקטורט.

בוגרי החוג מועסקים במגוון מקומות פרטיים וציבוריים, כולל שירותי הבריאות, המערכת הבית ספרית, צבא, תעשייה (כולל ארגוני הייטק) ובקליניקות פרטיות. מספר בוגרים רב המשיך ללימודי דוקטורט בחוגנו ובמחלקות אחרות בארץ ובחו"ל.