החוג לפסיכולוגיה

לוגו אוניברסיטת חיפה

לשיחה עם יועץ לימודים: 1-800-300-032

CBT  אינטגרטיבי- קרוב חוויה וממוקד רגש.

מטרת התוכנית

תוכנית ההכשרה נולדה מתוך הרצון לחבר ולהנגיש את העולם הקוגניטיבי-התנהגותי למטפלים אשר עוסקים בפסיכותרפיה. מטרת התוכנית לחשוף את הלומדים באופן הדרגתי למורכבות ולעושר הקיים בתוך השדה הקוגניטיבי-התנהגותי ולאפשרויות העבודה בגישה זו עם קהל מטופלים רב גוני. המיקוד בתוכנית הוא בלימוד מעמיק ומעשי של עקרונות הגישה, בשיטות התערבות מעודכנות ורלוונטיות וביישומן בתרגול בכיתה ועם מטופלים. נתמקד בנוכחות אקטיבית, מעשית ומעודדת שינוי של המטפל בחדר הטיפולים.

הייחוד של התוכנית

התוכנית מוכרת באיט"ה במתכונת חד-שנתית (תוכנית בסיסית) ודו-שנתית. הלימוד מתבצע בקבוצה קטנה. דגש רב יינתן על תרגול ויישום הגישה באופן אינטגרטיבי, גמיש, המותאם למטופל הספציפי, לקשר הטיפולי ולשלב הטיפולי. התכנית מבססת חשיבה אינטגרטיבית בין גישות טיפול שונות. שנה א' מתמקדת בגישה הקוגניטיבית התנהגותית (גל ראשון ושני) והיישום שלה בטיפול באנשים הסובלים מהפרעות חרדה, מצב רוח וOCD. בשנה ב' ישנם שני מסלולים1) טיפול מתקדם – מיקוד באינטגרציה בין ה CBTלגישות ושפות טיפול נוספות, בין הגישות: סכמה תרפיה, טיפול אינטגרטיבי, ACT ועוד. 2) מסלול ילדים-  שנת לימודים הממוקדת בילדים, נוער והדרכת הורים.

המרצים המלמדים בתוכנית הינם אנשי טיפול והוראה מהשורה הראשונה בארץ. צוות המרצים מגוון ורובם בעלי ידע מעשי ותאורטי גם בטיפול דינמי, ענין המאפשר העמקה ועושר בהתבוננות ובלמידה.

הלימוד, שנערך בקבוצה קטנה מאפשר תרגול רב, ממוקד חוויה והתאמה לקצב הקבוצה ברכישת הכלי הטיפולי. המפגשים מורכבים מלימוד של רקע תאורטי, תרגול מעשי בין חברי הקבוצה ובסמסטר ב' והילך משולבת גם הדרכה לימודית במתכונת קבוצתית.

התלמידים יקבלו את כל חומר הקריאה המומלץ, מאמרים ופרקי קריאה נוספים, שאלונים וחומר עזר למטופל.

מבנה התוכנית ופרטים חשובים

התוכנית היא דו-שנתית, אך עם אופציה לסיים לאחר שנה אחת ולקבל תעודת סיום לימודים בתוכנית הבסיסית בפסיכותרפיה קוגניטיבית-התנהגותית (חלק א') המוכרת ע"י איט"ה ובליווי אקדמי של היחידה ללימודי המשך בפקולטה למדעי הרווחה והבריאות באוניברסיטת חיפה. בשנה ב' ניתן לבחור בין שני מסלולי לימוד: 1) טיפול מתקדם – מיקוד באינטגרציה בין ה CBT לגישות ושפות טיפול נוספות, בין הגישות: סכמה תרפיה, טיפול אינטגרטיבי, ACT ועוד. 2) מסלול ילדים-  שנת לימודים הממוקדת בילדים, נוער והדרכת הורים.

מבנה התוכנית

הלימודים בהיקף של 5 שעות אקדמיות בשבוע, דרישות התוכנית כוללות נוכחות מלאה, משימות בית וקבלת הדרכה. התלמידים אשר יחליטו לסיים את לימודיהם לאחר שנה אחת יצטרכו לטפל לפחות ב- 4 מטופלים ולקבל עבורם לפחות 25 שעות הדרכה (פרטני ו/או קבוצתי). אלה שיבחרו להמשיך לשנה השניה יצטרכו לטפל לפחות ב- 8 מטופלים ולקבל עבורם לפחות 50 שעות הדרכה. כמו כן, יש להגיש בסוף הלימודים עבודת סיכום- הצגת מקרה של אחד הטיפולים. כל אלה על מנת לעמוד בדרישות של איט"ה.

עפ"י דרישות איט"ה התוכנית הדו-שנתית כוללת 450 שעות הכוללות:

• 250 שעות לימוד פרונטלי
  • 200 שעות לימוד מיומנויות המתחלקות באופן הבא: התנסות בכלים טיפוליים ולימוד מיומנויות (85 שעות), משימות בית (65 שעות) והדרכה אישית או קבוצתית (50 שעות) שאותן יש לרכוש בנפרד.

מיקום וזמנים

התוכנית מתקיימת בחיפה. מקום הלימוד הוא בית הכט (ליד האודיטוריום), שדרות הנשיא 142, מרכז הכרמל, חיפה.

הלימודים מתקיימים אחת לשבוע בימי רביעי בבוקר או בימי חמישי בבוקר, בין השעות 9:00-13:30.

הדרכה

לתלמידים יוצעו מדריכים מאזור מגוריהם המוכרים ע"י איט"ה. תאום הזמנים, הנושאים הכספיים וארגון קבוצת ההדרכה יעשו ע"י התלמידים עצמם.

תעודת גמר

תעודת סיום הלימודים מטעם היחידה ללימודי המשך של החוג לפסיכולוגיה
באוניברסיטת חיפה ואיט"ה, תינתן לתלמיד אשר סיים את כל חובותיו הכוללות: נוכחות מלאה (עד 20% העדרות), הגשת שיעורי בית, הגשת עבודת סיום, טיפול ב 8 מטופלים וקבלת 50 שעות הדרכה.

מומחיות וחברות באיט"ה

כדי להתקבל לאיט"ה כמטפל מומחה ב-CBT יש לעמוד בקריטריונים שאיט"ה מגדירה, ביניהם השלמה של 50 שעות הדרכה נוספות לכדי 100 שעות הדרכה, שנעשו אצל מינימום שני מדריכים מוכרים באיט"ה. למעוניינים להתקבל כחברים באיט"ה נדרש לעיין בתקנון המתפרסם באתר www.itacbt.co.il

אתר התכנית:

www.cbtadres.co.il